Hoge scores door het vakblad Perswijn voor onze champagnes!

Wij doen er alles aan om zoveel mogelijk onbekende pareltjes te vinden. Dat doen we inmiddels een paar jaar met veel plezier. En nu voor het eerst hebben we ook een aantal van onze champagne naar de professionals van het vakblad Perswijn gestuurd.

De champagnes worden per categorie beoordeeld en blind geproefd. Zo wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de bekende grote champagnehuizen en de kleine champagneproducenten. En daar hechten wij veel waarde aan!

Beoordeelde categorieën

Perswijn heeft voor de decembereditie van 2013 gekozen voor ‘champagne met karakter’. En dat zijn de categorieën Rosé champagne en de Blanc de Noirs champagne.

Een Rosé champagne kan op verschillende manieren worden gemaakt. Zo mag een champagneproducent iets rode wijn toevoegen aan de champagne om vervolgens een mooie Rosé champagne van te maken. De andere methode is volgens de Saignée-techniek, waarbij de champagne kort contact heeft met de schil van de donkere druif waardoor deze haar prachtige Rosé kleur krijgt. Deze champagnes kunnen daarom heel verschillend zijn. Van vrij fruitig tot gerijpt met tonen van rokerigheid en toast. Zoals Perswijn zegt ‘Een bijzonder feestelijk en vrij prijzig type champagne.’

Een Blanc de Noirs champagne wordt uitsluitend gemaakt van de donkere druiven Pinot Noir en Meunier. De Pinot Noir zorgt voor veel karakter en vaak iets steviger van aard. Meunier geeft fruit aan de champagne en rondt de champagne mooi af. Deze champagne is tevens een perfecte champagne bij diner.

Onze champagnes gewaardeerd

We hebben voor beide categorieën onze champagnes laten proeven. De Rosé champagnes zijn te koop via onze webshop. De Blanc de Noirs zijn beschikbaar op aanvraag. Perswijn geeft maximaal 20 punten en in de praktijk zien we meestal maximaal 17 punten verdeeld.

Grand Cru F. Barbier – Rosé > ‘breed en krachtig, verfijnd, rokerig, zacht fruit, fijne zuren en mooie bitters’ 16 punten

J.M. Goulard – Rosé Orphise > ‘heerlijk fruitig, soepel en zacht mooie zuren, tikje zoet, fijne bitters’ 16 punten

Lelarge Pugeot – Biologische Rosé > ‘toast en fruit, krachtig, rokerig, gedroogde pruimen, goede mousse, mooi droog’ 16 punten

Champagne Blanc de Noirs > ‘breed en getoast, zacht en smaakvol, brioche, rijp, lengte, mooie zuren, finesse’ 16 punten

Uw keuze is altijd de juiste!

Met deze waardering zijn wij zeer blij. Het geeft aan dat deze champagnes van de onbekende producenten op een prachtig niveau zitten. Kortom een bekend champagnehuis zegt niets over de kwaliteit van de champagne daarvoor zal er toch echt moeten worden geproefd. Daarnaast is smaak subjectief, maar wellicht dat deze proefnotities helpen de keuze te maken.