Hinke de Jong Nederlandse Champagne Ambassadeur 2016!

Concours des Ambassadeurs du Champagne

Sinds 2005 organiseert het Comité Champagne een Europees concours om de ultieme Champagne ambassadeur te bepalen. Met een unieke competitie wordt er extra aandacht besteed aan gepassioneerde professionals die beroepsmatig bijdragen aan de kennisuitbreiding van champagne.

Voordat het Europese concours van start gaat, worden eerst de nationale competities gehouden. Dit jaar namen Oostenrijk, België, Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Zwitserland, Duitsland en Nederland deel waarbij telkens drie genomineerde kandidaten het tegen elkaar opnamen. Tot de Nederlandse genomineerden behoorden dit jaar Rob Voorzee, Guillaume Coret en onze Hinke de Jong.

Thema 2015-2016: Reservewijn

Het hoofdthema dit jaar is de reservewijnen in de kunst van het assembleren. De kandidaten dienen de rol en de kenmerkende aspecten van de verschillende typen wijnen (Basiswijn en Reservewijn) in het assemblageproces toe te lichten. Daarnaast het toelichten van de Reserve Qualitatieve Individuelle. Verder bespreken ze vier champagnes, in het kader van het thema, met een suggestie voor wijn-spijs advies. Dat alles in 20 minuten en op een zo eenvoudig mogelijke manier. Kortom een behoorlijke uitdaging voor zo een technisch onderwerp!

Leer meer over de fases in het champagne productieproces!

Champagne Ambassadeur van Nederland 2016!

Hoewel het thema van het concours dit jaar een behoorlijke uitdaging was, won Hinke de titel voor Nederlandse Champagne Ambassadeur 2016! Zij werd geprezen om haar heldere presentatie en inhoudelijke argumentatie. Ondanks haar goede voorbereiding, is Hinke alsnog enorm blij verrast:

“Ik ben zo ongelooflijk blij met deze titel. Ik voel me vereerd en trots dat ik dit jaar de Champagne Ambassadeur van Nederland mag zijn. De eindopdracht was pittig, maar misschien daardoor is het gevoel nu extra overweldigend.”

Maandag werd al in Frankrijk de winnaar uitgeroepen, dinsdag in Nederland, woensdag in België en in de loop van de maand zullen alle nationale finalisten bekend zijn.

Champagne Ambassadeur Winnaarsbox

Bij zo een bijzondere titel hoort uiteraard ook een bijzondere aanbieding om iedereen te danken voor de vele support die wij hebben mogen ontvangen de afgelopen jaren. Daarom hebben wij een speciale Champagne Ambassadeur Winnaarsbox samengesteld met maar liefst 6 champagnes voor €180 (t.w.v. €231), dat is omgerekend slechts €30 per fles! De champagnes zijn uiteraard persoonlijk geselecteerd door onze nieuwe Champagne Ambassadeur van Nederland, Hinke de Jong! Bestel de Winnaarsbox direct in onze webshop!

De gekozen champagnes in de winnaarsbox sluiten aan bij het hoofdthema van het concours dit jaar: reservewijn, de wijn van voorgaande jaren die samen wordt geblend met de basiswijn in het assemblageproces. Terwijl de kunst van het blenden met de reserverwijn(en), het assembleren, juist zorg draagt voor meer diepte in de champagne, garandeert het toevoegen van reserverwijn(en) tegelijkertijd het stijlbehoud van een karakteristieke champagne! De Winnaarsbox bevat de volgende champagnes:

  • 2 flessen Brut Reserve – Premier Cru Lelarge-Pugeot
  • 2 flessen Brut Rosé – Grand Cru Barbier
  • 2 flessen Prestige Brut – J.M. Goulard

Bestel de Champagne Ambassadeur Winnaarsbox direct in onze webshop!

In de pers

Met deze felbegeerde titel op haar naam mag Hinke zich dit jaar dé champagnespecialist van Nederland noemen. Buiten dat het geweldig is om deze titel te winnen, werd zij ook onthaald door de vele felicitaties en aandacht in de pers.

Haar bijzondere prestatie werd onder meer beschreven in horecabladen en wijnblogs. De volledige artikelen kun je terugvinden in ons persoverzicht.

Spannende Europese finale in de Champagnestreek

In oktober volgt de Europese wedstrijd waarin de nationale finalisten tegen elkaar zullen strijden. Daarbij staat het thema Reservewijn uiteraard weer centraal. De 9 kandidaten zullen de diversiteit, de ontwikkeling en de samenstelling onder de loep nemen. Ze moeten beroep doen op hun eigen persoonlijke kennis om de rol en de smaak van Reservewijn toe te lichten.

Deze onvergetelijke ervaring vindt uiteraard plaats in de Champagnestreek. De meest prestigieuze wijnhuizen zullen hun kelders openen voor de deelnemers die gaan genieten van exclusieve en ongepubliceerde proeverijen. De Europese finaleweek vol ontdekkingen sluit af met de bekroning van de Europese Champagne Ambassadeur 2016. Wij zijn alvast heel benieuwd en Hinke kijkt er naar uit!