De mooiste plekken van la Champagne

De Champagnestreek omvat naast prachtige wijnvelden, veel natuurlijke schoonheid. De golvende heuvels, rijke bossen en prachtige meren zorgen keer op keer voor adembenemende uitzichten tijdens je wandelingen of fietstochten. Plan je volgende reis naar de Champagnestreek aan de hand van deze wonderschone plekken.

Het mysterieuze bos Faux de Verzy

In het dorpje Verzy bij Reims, kun je zeldzame kronkelbeuken met vervormde stam en takken ontdekken. De kronkelbeuken zijn erg uniek: je vindt ze ook in het Duitse Süntel of hier en daar duikt eens een verdwaald exemplaar, maar in Verzy staan er maar liefst duizend! Een unieke bezienswaardigheid tijdens je verblijf in de Champagnestreek.

Het meer van Der in Haute-Marne

De mooiste zonsondergang in de Champagne, ontdek je bij le Lac du Der-Chantecoq. Dit grootste kunstmatige meer van Frankrijk werd slechts 30 jaar geleden aangelegd om de waterstand van de Marne te controleren en Parijs van overstromingen te behoeden. Het gebied heeft een rijke flora en fauna. Langs de rustige oevers en mooie eikenbossen kun je prachtige wandelingen maken. Ook is het een echte attractie voor vogelliefhebbers. In de herfst en het voorjaar maken tienduizenden kraanvogels hier een tussenstop tijdens hun reis naar het zuiden. Verder kun je hier zilverreigers en talrijke soorten ganzen en eenden bezichtigen.

De groene vallei van de Franse Maas

De Meuse-vallei wordt ook wel het best bewaarde geheim van de Champagnestreek genoemd. De vallei begint in het Maasdal in het department Haute-Marne. In de vallei en haar omliggende dorpjes kun je mooie fietstochten maken langs de adembenemende landschappen. De bloemrijke oevers en hoge kliffen zorgen voor spectaculaire uitzichten. Van Charleville-Mézières tot aan het dorpje Givet kun je de mooie fietsroute ‘Trans-Ardennes’ volgen. In Montigny-le-Roi kun je ook nog de fietsroute ‘Les Sources de La Meuse’ uitproberen.

Ontdek meer in de Champagne-Ardennen

Natuurlijk raden we je vooral aan om de mooie Champagestreek te ontdekken. Maar ook buiten deze regio kun je prachtige plekken bezoeken tijdens je verblijf! De volgende plekken bij de Aube, Aujon en les Mazures zijn perfect voor een verdere uitstap!

De waterval van Étufs

In de vallei van de Aube, ligt de prachtige versteende waterval van Étufs. Halverwege de heuvel komen enkele pure waterbronnen samen in een beek, die via een trapsgewijze waterval naar beneden stroomt. Het stromende water, de kalk en het schuim creëerden door de eeuwen heen bijzondere met mos beklede, versteende tribunes. Een unieke creatie van de natuur die je moet gezien hebben.

Het bos van Arc-en-Barrois

In het hart van de groene vallei van Aujon, ligt het charmante dorpje Arc-en-Barrois. Hier vind je één van de mooiste bossen van Frankrijk. Een perfecte locatie voor romantische wandelingen of sportieve fietstochten. Met wel 11.000 hectare natuur, is dit domein ook één van Frankrijks grootste bossen. Het bestaat voornamelijk uit eiken, beuken en wilde dieren zoals herten, reeën en everzwijnen.

Het meer van Vieilles-Forges

In het noorden van de Franse Ardennen, bij Les Mazures, ligt het prachtige stuwmeer van Vieilles-Forges. Een ideale plek tussen heuvelachtige bossen, om een dagje te ontspannen en te genieten van pure rust. Naast mooie wandelingen in de natuur, kun je relaxen op het zandstrand of leuke wateractiviteiten uitproberen zoals zeilen, kanoën en roeien.