Champagne is in een elegante flûte of passend wijnglas natuurlijk al een pareltje om te drinken, maar wat dacht je van een champagne cocktail? Door vers fruit of verse kruiden aan de champagne toe te voegen, kun je namelijk de lekkerste cocktails maken! Heerlijk als aperitief op een gezellige avond of voor een speciale gelegenheid. Wij zetten de lekkerste recepten voor je op een rijtje!
Begin met de eerste 4 ingrediënten. Gebruik een houten lepel of een vijzel om de bosbessen kapot te maken. Let op, ze hoeven niet helemaal verpulverd te worden! Vul het glas hierna met het gemalen ijs en giet de rum eroverheen. Als laatste voeg je de rosé champagne toe. Rosé champagne past perfect bij bessen! Neem bijvoorbeeld de biologische Brut Rosévan Lelarge Pugeot. Maak het af met nog een blaadje munt, schijfje limoen en een prikker met blauwe bessen. Niet alleen een pareltje voor het oog, maar ook zeker voor de mond!
Doe de ijsblokjes in een glas. Vul ¾ van je glas met droge champagne zoals de Prestige Brut van J.M. Goulard. Voeg de verse muntblaadjes en het schijfje citroen erbij en vul aan met de Saint Germain. Even roeren en je heerlijke cocktail is klaar!
Stop de verse munt, basilicum, suiker en limoen in een glas. Schud de ingrediënten door elkaar zodat ze gehusseld in het glas zitten. Voeg het ijs en de rum en champagne toe. Je kan hier de Brut Tradition van J.M. Goulard voor nemen. Een frisse, subtiel sprankelende champagne. Garneer met wat verse munt en basilicum en klaar is deze heerlijke frisse mojito! Makkelijker en sneller kan eigenlijk niet.
In groter gezelschap? Maak champagne sangria!
Vul een glas met ijsblokjes en giet hier het citroensap over. Voeg de suiker en de cognac toe waarna je goed roert! Tot slot moet enkel de champagne er nog bij. Neem bijvoorbeeld de rijke Grand Cru Prestige van Corbon. Dit succesrecept kan niet missen!
Vul een cocktailshaker (of een andere beker) met ijs. Voeg het limoensap, de tequila, de Triple Sec, ½ theelepel suiker en een scheut Champagne toe. Neem bijvoorbeeld de Brut Tradition van J.M. Goulard. Schud het mengsel goed door elkaar. Ter afwerking kan je een suiker- of zoutrand op het glas aanbrengen. Strooi de suiker of het zout in een kommetje. Maak de rand van je glas even nat met water en doop deze in de suiker of het zout. Wanneer je een mooie rand hebt, giet je de cocktail in je glas. Werk af met een schijfje limoen op de rand. Enjoy!
Doe de frambozen, basilicum en limoen in een glas. Kneus de frambozen en basilicum iets met bijvoorbeeld een houten lepel. Voeg de ijsklontjes toe aan het glas en daarna de limoncello, wodka en suiker. Roer het geheel goed door totdat de suiker is opgelost. Als laatste voeg je de bruisende champagne toe. Neem bijvoorbeeld Grand Cru Rosé van F. Barbier. Deze lichtfruitige rosé zal goed smaken bij frambozen. Garneer met een framboos en een limoen of citroen wiel. Dit is een mooie verfrissende combinatie die het proberen zeker waard is!
Ook zo’n zin gekregen in deze heerlijke cocktails? Na deze lekkere recepten snappen wij dat heel goed. Op onze Pinterest pagina vind je nog veel meer lekkere cocktail recepten met champagne.