De grote Hamersma bejubelt de champagnes van Lelarge-Pugeot

Brouzje’s champagnes Lelarge-Pugeot Premier Cru Brut en Lelarge-Pugeot Quintessence 2004 kregen onlangs een excellente beoordeling van wijnjournalist & schrijver Harold Hamersma.

Publicatie NRC.nl

In zijn artikel ‘Champagne plus, Champagne min’, 6 februari jl. gepubliceerd op NRC.nl, schetst Hamersma een beeld van de huidige champagnemarkt. Hierin lijken de grote champagnemerken te moeten inleveren, terwijl de vraag naar en verkoop van meer kwalitatieve champagnes juist toeneemt. Hier profiteren de kleine champagneproducten van.

Kleine champagnehuizen profiteren

De kleine champagnehuizen zijn volgens Hamersma trots op wat ze maken en spelen in op de behoefte van importeurs, restaurants en consumenten naar een onderscheidende en betaalbare champagne. Als voorbeeld van zo een familiebedrijf noemt hij Lelarge-Pugeot, waarvan Brouzje de trotse importeur is. Hamersma bejubelt Lelarge-Pugeot niet alleen om haar naam en geschiedenis, maar vooral ook haar champagnes.

Prachtige review champagnes Lelarge-Pugeot

De Premier Cru Brut kondigde hij aan als een leuke vondst en geeft daaropvolgend de betoverende smaakomschrijving: “Elegant droog. Zuiver en verkwikkend. Jodium zonder dat er stuk gevallen knietjes voor nodig zijn. Wekt zieltogende smaakpapillen weer tot leven dankzij krokante zuren en trippelend wit fruit.”

Ook de Lelarge-Pugeot Quintessence 2004 wordt flink in het zonnetje gezet. Misschien wel het mooiste pareltje van Lelarge-Pugeot omschrijft Hamersma als volgt: “Fijne mousse, discrete notigheid, manzanillazweempje en een sjieke fraîcheur. Vintage Champagne met een non vintage prijskaartje .” Hij sluit zijn betoog af met een wijze spreuk: “Leg vast een flesje in de ijskast. Smaakt ook als u geen rotdag achter de rug hebt.”

Over wijnjournalist Harold Hamersma

Harold Hamersma werd in 2012 door Winelife uitgeroepen tot de meest invloedrijke Nederlander in de wijnbranche en is wijnjournalist van onder andere Het Parool en NRC Handelsblad.

De Volkskrant schreef over hem: ‘Harold Hamersma is de Johan Cruijff van de wijn (maar aardiger). Hij is de Johannes van Dam van het druivennat (maar schrijft beter). Hij is de Youp van ‘t Hek van de vinologen (maar nog grappiger).’

Het gehele artikel vindt u hier.

Meer informatie over Harold Hamersma kunt u hier lezen.