Blanc de Noirs champagne

Blanc de Noirs champagne is het tegenovergestelde van de Blanc de Blancs champagne! In plaats van witte druiven worden enkel blauwe druiven gebruikt en dat resulteert in volaromatische en krachtige champagnes!

Champagne serveren

Enkel blauwe druiven

Het tegenovergestelde van de Blanc de Blancs champagne is de Blanc de Noirs. Waar de Blanc de Blancs van witte druiven wordt gemaakt, bestaat deze champagnesoort juist volledig uit blauwe druiven. Vaak wordt er gekozen voor een van de 2 blauwe druivensoorten, de Pinot Noir óf de Pinot Meunier, maar ook een combinatie van beide druiven komt ook zeker voor. 

Wanneer drinken we Blanc de Noirs champagne?

De Blanc de Noirs champagne is vaak zwaarder en krachtiger dan de meeste champagnes en heerlijk rijk aan aroma’s. Het beste serveer je deze champagne dan ook bij vollere smaken, zoals noten, een kaasplankje of bijvoorbeeld een vleesgerecht. 

CHAMPAGNE TIP!
Blanc de Noirs 2012 van Champagnehuis Rémi Leroy. €44,75 per fles. Een krachtige, elegante champagne van 100% Pinot Noir druiven. De Pinot Noir is de koningsdruif van de regio Aube, Côte des Bars. Elk jaar worden de beste Pinot Noir druiven geselecteerd om een authentieke zuivere wijn te vervaardigen die minimaal 5 jaar ‘sur lattes’ heeft gerijpt. 1

Aroma; breed en weelderig, rijp, gele pruimen, walnoten. Smaak; intens, droog, vineus, toast, lengte.

Perswijn beoordeling: 16,5 punten

Bekijk onze collectie bijzondere Blanc de Noirs champagnes

Ontdek ook deze champagne soorten:


Verdiep je verder in de champagne!

Vind ons ook op social!

Ontdek onze Blanc de Noirs champagnes!

Populaire blogs