Blanc de Blancs champagne

Blanc de Blancs is een champagne die enkel van witte druiven gemaakt wordt. Dat geeft de champagne zijn vaak friszure smaakprofiel.

Champagne serveren

Enkel witte druiven

Blanc de Blancs betekent wit van witten en heeft zijn naam te danken aan de kleur van het type druif dat wordt gebruikt. Blanc de Blancs is namelijk een champagne die enkel wordt vervaardigd met witte druiven. Deze champagne soort bestaat daarmee volledig uit chardonnay druiven, die de champagne een hogere zuurgraad geven.

Wanneer drinken we Blanc de Blancs champagne?

Blanc de Blancs champagne wordt vaak geschonken als aperitief, vanwege zijn lichte, elegante en droge karakter. Daarnaast is deze champagne ook heerlijk te combineren met hoofdgerechten als vis en groenten. Als je een chardonnay liefhebber bent, zal je deze champagne ook zeker kunnen waarderen.

CHAMPAGNE TIP!
Champ de Craie Extra Brut van Goutorbe-Bouillot. €40,00 per fles. Een soepele Blanc de Blancs met fijne zuren en een slanke afdronk. Gemaakt van 100% Chardonnay van een klei-kalkbodem.

“Ongelooflijk zen. Ik kan deze wijn niet anders omschrijven. Zuiverend met een vanzelfsprekend gevoel voor precisie. De complexiteit en verfijning schrijft importeur Hinke de Jong van Brouzje toe aan de blend met 33 procent reservewijnen uit 14 verschillende jaren. Lichtvoetig met veel inhoud. Voor zo en aan de lunchtafel.”

Master of Wine Job de Swart en Magda van der Rijst / Winelife: *** (hoogste notering)

Bekijk onze collectie bijzondere Blanc de Blancs champagnes

Ontdek ook deze champagne soorten:


Verdiep je verder in de champagne!

Vind ons ook op social!

Ontdek alle Blanc de Blancs champagnes!

Populaire blogs