Champagnerecept snack: Popcorn met peterselie, truffelolie en Parmezaan én Brut champagne

Champagne is een feestelijke drank die perfect geschikt is om een bijzondere gelegenheid mee te vieren. Wat veel mensen echter niet weten is dat champagne ook een heerlijke smaaktoevoeging kan zijn op een diner. Er bestaan veel verschillende typen champagnewijnen die elk weer bij andere typen ingrediënten passen. Voor inspiratie, geven wij u hier bijzondere recepten in combinatie met een heerlijke en bijpassende champagne.

Eenvoudige, maar verrukkelijke snack voor op de bank met een sprankelende Brut champagne

In dit recept kiezen wij voor een bijzondere snack: popcorn met truffelolie, peterselie en Parmezaanse kaas en daarbij een sprankelende Brut champagne. De traditionele popcorn met de culinaire smaken van truffel, peterselie en Parmezaan én een sprankelende Brut champagne geven u met minimale inspanning een verrassend smakelijke combinatie. Het zal een filmavond worden om nooit meer te vergeten!

Ingrediënten voor 4 personen

1 zakje magnetron popcorn
4 theelepels witte truffelolie
2 eetlepels gedroogde peterselie
20 gr. geraspte Parmezaanse kaas
Zeezout naar smaak 
Fles Brut Champagne

Bereidingswijze

Meng de truffelolie, peterselie en Parmezaanse kaas in een grote hittebestendige kom.

Leg de ongeopende popcornverpakking in het midden van de magnetron en verwarm de popcorn op een hoge stand tot de zak gevuld is met popcorn. Stop met verwarmen als de popcorn knallen ongeveer 2 seconden uit elkaar liggen. De popcorn verwarmen duurt meestal 1,5 tot 4 minuten. Dit is afhankelijk van het vermogen van uw magnetron.

Breek de zak voorzichtig open en strooi de popcorn in de grote kom met truffelolie. Meng alles zorgvuldig door elkaar en breng het op smaak met zeezout.

U bent nu klaar om de snack te serveren. Soms kan het zo simpel zijn! Enkel een glas heerlijke champagne ontbreekt nog. Kies voor een soepele Brut champagne die perfect samen gaat met deze culinaire snack.

Brut suggestie

Kies voor de soepele Brut Tradition van J.M. Goulard. Een verrassende ‘blancs de noirs’: een subtiel sprankelende champagne die samengesteld is met donkere druiven. Hij is 3 jaar gerijpt en bestaat voor 65% uit Pinot Noir druiven en voor 35% uit Meunier druiven. Deze champagne heeft een frisse afdronk en past perfect bij een hartige snack.

De Brut Tradition champagne van Goulard wint regelmatig prijzen, waaronder één ster in de ‘Guide Hachette du Vins’ van 2012 en een zilveren medaille op het Concours Mondial de Bruxelles in 2010.