Champagnerecept Paasdiner: lamsstoofpotje met lentegroenten en Brut Rosé

Champagne is een feestelijke drank die perfect geschikt is om een bijzondere gelegenheid mee te vieren. Wat veel mensen echter niet weten is dat champagne ook een heerlijke smaaktoevoeging kan zijn op een diner. Er bestaan veel verschillende typen champagnewijnen die elk weer bij andere typen ingrediënten passen. Voor inspiratie, geven wij u hier bijzondere recepten in combinatie met een heerlijke en bijpassende champagne.

Vier Pasen met een zalig lentegerecht en Brut Rosé

Verras familie of vrienden deze Pasen met dit bijzondere gerecht: een stoofpotje van lamsvlees met lentegroenten en daarbij een glas Brut Rosé. De combinatie van lamsvlees met gestoomde en gekookte groente en fijne rosé in de zuiverste vorm geeft een culinaire smaakimpuls. Het is een heerlijk lenterecept, waarvan u samen zult genieten!

Ingrediënten voor 4 personen:

1 el olijfolie
800 gr. lamsbout of -schouder, ontbeend en in grote stukken gesneden 
1 el bloem
5 wortels 
4 lente-uien
8 ongepelde tenen knoflook
5 dl groentebouillon
1 kruidentuiltje (tijm, laurier en peterselie)
400 gr. krielaardappelen
4 rapen, in vieren gesneden
2 stuks venkel
5 stuks prei
100 gr. erwten
3 el. fijngehakte kervel
peper en zout naar smaak
Fles Brut Rosé

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een pan met een zware bodem en bak het lamsvlees in 3 minuten goudbruin. Giet tweederde van het vet weg en besprenkel het vlees met de bloem. Vervolgens kruiden met peper en zout. Roer het vlees goed om en bak nog 2 minuten.

Voeg de grof gesneden wortel en ui, knoflook, bouillon en het kruidentuiltje toe. Dek de pan af en stoof 40 minuten op een laag vuur. Stoom de in vieren gesneden aardappelen 6 tot 8 minuten. Kook de rapen en venkel 4 minuten. Kook ten slotte de prei en erwten 2 minuten.

Haal de wortel, ui en het kruidentuiltje uit de pan. Kruid eventueel bij en voeg de gestoomde en gekookte lentegroente toe. Dek de pan af en stoof nog 3 minuten. Verdeel het vlees, de groente en tenen knoflook over 4 borden. Werk af met de kervel.

U bent nu klaar om het gerecht op te dienen. Schenk enkel nog een fris glas Brut rosé in voor uw gasten en het is tijd om te genieten van een gezellig samenzijn!

Brut rosé suggestie

Kies bijvoorbeeld voor de prachtig elegante en biologische Brut Rosé van Lelarge Pugeot. Deze heerlijke Rosé champagne is gastronomisch, krachtig en zeker ook verfijnd. Hij is 3 jaar gerijpt en bestaat voor 90% uit witte wijn en 10% uit rode wijn. Aromatisch genoegen in de zuiverste vorm.

De professionals van het vakblad Perswijn (dec ’13) hebben deze champagne een fantastische waardering gegeven. Zij beschrijven deze champagne als met toast en fruit, krachtig, rokerig, gedroogde pruimen, goede mousse, mooi droog.