F. Barbier

In 1911 is Floriment Barbier op een prachtig land zijn champagnehuis gestart. Barbier heeft zijn bedrijf goed op de kaart kunnen zetten door altijd kwaliteit te bieden. En tot op de dag van vandaag is dit dan ook een Grand Cru champagne huis en voldoet aan de hoogst verkrijgbare klasse.

Champagnehuis is nu familiebedrijf
De kleinkinderen van Floriment Barbier, Fabien, Floriane, Flaviènne en Florys hebben inmiddels het bedrijf overgenomen. Fabien is degene die de dagelijkse leiding heeft. Met plezier en humor weet hij dit champagnehuis kleur te geven. Zo heeft hij ook ooit een gastrol gehad in de film ‘L'Aile ou la cuisse’ (De vleugel of de dij) met de beroemde Louis de Funès. , een Franse film uit 1976. De film is een satire en parodie op de houding van Fransen tegenover hun keuken en restaurants.

De wijngaarden
De Chardonnay wijngaarden liggen in Avize, Oger, Cramant, Chouilly, Oiry en Vindey, allen in de Côte de Blancs. En in de Côte des Bars heeft Barbier één wijngaard in Neuville sur Seine. De Pinot Noir haalt Barbier uit Mailly.

Champagne van de Franse Chateaus
Barbier heeft inmiddels een breed publiek. Zo schenkt een Japanse producent van gecultiveerde parels deze champagne internationaal aan haar klanten. Ook in de gracieuze Franse 'chateaus' rondom Parijs wordt deze champagne graag geschonken.