Elise Bougy

Al jong ontwikkelde Elise Bougy (1986) liefde voor wijn. Haar vader, derde generatie druivenboer en coöperatie producent en daarnaast haar moeder een sterke gedreven artistieke vrouw die voor de verkoop van de champagne zorgde. Zo werd het haar duidelijk dat zij ook in de wijnwereld wilde stappen. Ze heeft de master Commerciële Internationale wijn en spirits in Dijon afgerond en daarna haar certificering voor champagneproducent gehaald bij de Lycee Viticole in Avize. Vervolgens besloot ze haar eigen wijn-agentschap op te richten waarbij ze Franse wijnmakers vertegenwoordigd in de Champagneregio. Denk aan Hubert Lamy, Pattes Loup (Bourgogne), André et Mireille Tissot (Jura), Clusel-Roch (Rhone), La Grange Tiphaine (Loire).

Toch was er ook nog altijd de vraag of ze het familiedomein over zou nemen. Haar voorwaarde was dat er dan biologisch en biodynamisch gewerkt zou worden en zelf zou produceren. Dat betekende een flinke transitie, waar haar vader door Elise haar aanstekelijke enthousiasme uiteindelijk mee akkoord ging. En zo is zij sinds 2016 champagneproducent en brengt zij sinds 2021 haar cuvees op de markt van ‘haar’ eerste jaar 2018. Elise is een harde werker met haar twee bedrijven en heeft een goed team om haar heen verzameld. Met als resultaat een eigen ‘boutique’ kelder en prachtig zuivere champagnes.

Ze bezit in totaal 3 hectare in het prestigieuze Grand Cru Le Mesnil sur Oger (Côte des Blancs) en Premier Cru Les Mesnueux (Montagne de Reims). Van de gehele productie bestaat 33% uit Pinot Noir, 33% Meunier, 33% Chardonnay. De leeftijd van de wijnstokken is minimaal 40 jaar. Sinds 2019 werkt ze biologisch volgens Ecocert waardoor de oogst van 2022 gecertificeerd zal zijn. Sinds 2021 werkt ze ook conform de bio-dynamische principes en zal ook de certificering volgen.
De gisting vindt plaats in inox vaten en eiken vaten. Elk perceel wordt apart gevinifieerd voor een optimaal resultaat. Er vindt geen filtering en klaring plaats. De stijl van het huis is zo natuurlijk en puur te werken. Er wordt geen sulfiet toegevoegd aan de wijn, waardoor er extreem schoon wordt gewerkt.