Aspasie

Familie Aspasie – Ariston et fils
Al ruim twee eeuwen maakt deze familie champagne en door mevrouw Aspasie in 1794 opgericht. Een vrouwelijke ondernemer die het aandurfde in die tijd een champagnehuis te starten. Pas de vierde generatie stond er voor het eerst een man aan het hoofd. En nu is de vijfde generatie aan zet met Paul-Vincent en Caroline Ariston.

Brouillet
De familie Ariston, het huis Aspasie, bevindt zich in het dorpje Brouillet. Dit ligt even ten westen van Reims in de Vallée de l’Ardre, naar de gelijknamige rivier boven Vallée de la Marne. Aspasie produceert uitsluitend van zijn eigen land (12 hectare) en heeft het volledige proces van druif tot oogst in eigen hand. De champagnes van Aspasie staan op de kaart in verschillende vooraanstaande restaurants, zoals het 3* restaurant van Arnoud Lallement in de Champagne.

Het geheim waar 15 jaar aan is gewerkt!
In het geheim met nieuwe – oude – druiven werken. Dit geheim was alleen bekend bij de huidige eigenaren en oenoloog. Zo wist het personeel vijftien jaar van niets en maakte vooral opmerkingen over deze vreemde druiven. Zoals ‘veels te klein’ en ‘rare bladeren’ en ‘veels te hoge zuurgraad’. Tijdens deze periode is zorgvuldig gezocht naar het juiste terroir, de juiste samenstelling en vinificatie. De vele handmatige oogsten, de assemblages en tomeloze inzet hebben nu geleid tot deze uitzonderlijke Cépages d’Antan.
Het is een champagne gemaakt van de ‘druiven van weleer’.

Certificeringen
Aspasie heeft veel waarde aan duurzaamheid en goed gebruik van de middelen. Op dit moment is het bedrijf in conversie om volledig biologisch gecertificeerd te worden. Die certificatie zou dan de vierde worden en zeer waarschijnlijk in 2021 is dat dan realiteit.

Op dit moment beschikken ze over onderstaande certificaten.