Champagne in de film

Champagne en films, het is een fijne combinatie. In een tal van films wordt champagne gebruikt om een bepaalde sfeer te creëren of gebruikt als ondersteuning voor de karakterisering van een personage. Denk maar eens aan James Bond en zijn grote voorliefde voor champagne. Door de jaren heen is er een mooi lijstje ontstaan van champagnefilms. Mede door deze films heeft champagne de stempel van weelde & luxe gekregen. Wij sommen de leukste en meest iconische films voor je op!

Hitchcock’s Champagne

Om te beginnen natuurlijk de komediefilm Champagne van Alfred Hitchcock uit 1928. Het is een stomme film waar de hoofdrol wordt vertolkt door de bekende actrice Betty Balfour. De film vertelt het verhaal van de dochter van een rijke champagnehandelaar. De rol van champagne loopt als een rode draad door de film, niet te missen dus! De film begint en eindigt zelfs met een shot van een champagneglas!

Champagneliefhebber James Bond

Groot champagnefan James Bond mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Er wordt bij elkaar in alle films rond de 40 keer verwezen naar champagne! James Bond wordt dan ook neergezet als een echte champagneliefhebber die er veel verstand van heeft en zonder veel moeite de verschillende soorten champagne herkent.

Champagne bij het ontbijt in Breakfast at Tiffany’s

Champagne en het glamoureuze leven komen echt tot uiting in de film Breakfast at Tiffany’s. De prachtige actrice Audrey Hepburn speelt de hoofdrol en is een vurig fan van champagne. Een wel bekende quote uit de film: ”I don’t think I’ve ever drunk champagne before breakfast before. With breakfast on several occasions, but never before, before.

Champagne productieproces in A Year In Champagne

Een ware ode aan champagne wordt gegeven in de film A Year In Champagne. Het gehele productieproces en de technieken worden tot in de details uitgelegd in deze documentaire over champagne. De film gaat 6 maart 2015 in première en zal ook via Itunes te bekijken zijn. Gaat dat zien!

Champagnefonteinen in The Great Gatsby

De dramafilm en remake The Great Gatsby uit 2012 is gebaseerd op de bekende roman van F. Scott Fitzgerald over champagneliefhebber Jay Gatsby, gespeeld door Leonardo di Caprio. De film toont een aantal extravagante feesten waar de champagne rijkelijk vloeit uit enorme champagne piramides. Volgens schrijver Fitzgerald: “Too much of anything is bad, but too much Champagne is just right.” !

Sex, Champagne and the City

In de film Sex and the City 2 vloeit de champagne ook rijkelijk. Het feit dat de hoofdrolspeelster Carrie Bradshaw een mislukte bruiloft achter de rug heeft, wordt vergeten door de hoeveelheid champagne in deze film. Ter promotie van de film zijn er zelfs vier cocktails met champagne bedacht, elk gebaseerd op één van de vier hoofdrolspeelsters.

Na deze blog ook zo’n zin om te genieten van een prachtige film met een glaasje champagne? In onze webshop vind je de lekkerste champagnes!