Bubbeltaks op champagne in 2017 afgeschaft!

Goed nieuws! De accijns voor mousserende wijn is in 2017 verlaagd. Bovenop de belasting voor alcoholische dranken, zat jarenlang een extra luxetaks voor champagne, cava en prosecco. Maar die is sinds januari j.l. afgeschaft!

Waarom luxetaks op champagne?

De bubbeltaks bestaat al heel wat jaartjes en komt voort uit de gedachte dat champagne een luxeproduct is. Als mensen een duur product als champagne kunnen betalen, dan kunnen ze zich ook wel wat extra belasting veroorloven. Deze taks levert de regering namelijk jaarlijks 10 miljoen euro op.

Afschaffing bubbeltaks na de crisis

In 2012 werd uiteindelijk besloten dat die luxetaks zou verdwijnen, maar de maatregel zou wel helaas pas na de crisis doorgevoerd worden. Dat werd 1 januari 2017. Daar zijn we uiteraard heel erg blij mee. Per fles scheelt dat €1,25!

Champagneprijzen verlaagd!

We hebben daarnaast natuurlijk wel met jaarlijkse prijsverhogingen te maken van de leveranciers. Maar desondanks hebben we onze prijzen daadwerkelijk kunnen verlagen. Onze champagnes zijn dus voor onze klanten goedkoper geworden. De nieuwe prijzen hebben we inmiddels ook doorgevoerd in onze webshop!