Bruisend op reis naar de Champagne!

Het is heerlijk zomerweer. Tijd om de zinnen te verzetten en genieten van de vakantie! Wie wil dat niet? En omdat velen van ons naar Frankrijk vertrekken is het ook vooral nu de tijd om de Champagne eens te bezoeken.

Prachtig helder groene velden vol met druiven en zo meanderend door het landschap van de Champagne is dat echt genieten. Van heuvelachtige velden tot aan bossen en meren. De Champagne is écht een streek om te ontdekken!Bijzonder uiteraard vanwege haar unieke vondst mousserende wijn te maken met dat prachtige feestelijke karakter.

Je eigen ultieme beleving

Als bezoeker van de regio waan je je hier in een wereld met tegenstellingen. Van het harde en vooral ook vele werk op het land tot aan de pracht en praal van gastronomische champagnebars en restaurants. Door de champagne daar te drinken waar het wordt gemaakt, creëer je je eigen ultieme beleving van het product. Hier voel je de ziel van de regio, de bewoners en het leven.

De regio is wellicht niet zo bekend als vakantie bestemming. Het heeft echter de ideale combinatie van het Franse leven waarbij rust en het gemoedelijke goed tot uitdrukking komt. En juist ook vanwege haar natuur, historie en mogelijkheden is dit zowel voor jong en oud een fijne plek om te zijn.

Reims, de stad van de kroningen

Reims als de stad van de Champagne waar je een aantal grote Champagnehuizen kunt bezoeken. Maar ook de 800 jaar oude Kathedraal Notre Dame en het Paleis du Tau. Indrukwekkend om te zien en dan te bedenken dat eeuwen geleden hier vele Franse koningen werden gekroond en daardoor zeer bekend bij de Europese staatshoofden. Na deze bezoeken kun je terecht in een van de vele champagnebars of sublieme restaurants.

In de regio is er speciaal een route uitgezet Route de Champagne waardoor je bijzonder leuke plekken ziet en uiteraard onderweg kan stoppen bij een producent en ter plekke de champagne ontdekt. Of genieten van een heerlijke champagnepicknick.

Epernay, het hart van de Champagne!

Iets zuidelijker ligt Epernay wat ook wel het hart van de Champagne wordt genoemd. Hier vind je de beroemde Avenue de Champagne. Met een aantal grote champagnehuizen waar kilometers lange kelders onder vol liggen met heel veel champagne. Het is een pittoresk dorpje met een enorme drive om mensen gastvrij te verwelkomen. Ook organiseren zij iedere jaar een smaakvol en kleurrijk event aan het einde van het jaar. Want niet alleen in de zomer is het hier goed toeven ook in de winterperiode is het zeer sfeervol.

Troyes, het romantische zuiden

Wanneer we dan nog zuidelijker gaan kom je uit bij de historische stad Troyes. Zodra je hier binnenrijdt wordt je betoverd door de betimmerde huizen. Het geeft een romantische aanblik en kent ook een aantal heerlijke restaurants en champagnebars.

En niet ver hier vandaan ligt een prachtige natuur met bos en meren. Hier kun je volledig tot rust komen. Óf juist niet. Want de mogelijkheden zijn legio. Van zeilen, vissen, fietsen, wandelen, geocaching etc etc. Zo kun je een heerlijke tijd in de Champagne hebben en met een koffer vol met champagne en herinneringen weer thuiskomen.

Zin in een op en top verzorgde reis?

Heb je liever een verzorgde reis, neem dan contact met ons op. Wij verzorgen reizen op maat naar de Champagne voor elk budget. We regelen de accommodatie en eventuele activiteiten. Zo kun je onder andere een spectaculaire 4WD tocht boeken bij een champagneproducent, die met liefde zijn velden laat zien en hierover verteld. Of wanneer je toch je kennis wilt uitbreiden bijvoorbeeld een workshop bij een oenologe die met passie je verder brengt in de wereld van champagne. Of wat denk je van een glas champagne tussen de wolken in een hete luchtballen of een rally met oldtimers. En na al deze activiteiten heb je vast wel zin in een wellness behandeling. Kortom wie wil er niet op vakantie naar de Champagne!

Bonne route!

Wil je meer informatie over een Champagne reis?