Brouzje champagnes schitteren in wijnmagazine Perswijn!

De heerlijke champagnes van Brouzje hebben wederom de aandacht van de media getrokken: ditmaal van het grootste onafhankelijke wijntijdschrift van Nederland: Perswijn. In de 8e editie 2014 van het magazine kregen maar liefst 7 Brouzje champagnes een proefnotitie. De cijfers spreken voor zichzelf: alle champagnes kregen 15 of meer punten. Maar het gaat natuurlijk niet enkel om de punten: de wijnjournalisten spraken met lovende woorden als elegant, bijzonder, gul en klassiek!

Zelfstandige champagnehuizen opnieuw gewaardeerd

Zoals waarschijnlijk bij je bekend, importeert Brouzje enkel Champagnes van de beste boutique zelfstandige Champagnehuizen in Frankrijk. Deze keuze berust op de zorg en de aandacht die deze producenten aan hun producten geven: vanaf het plukken van de druiven tot het inpakken van de flessen; alles gebeurt onder de strenge supervisie van gepassioneerde kenners. Wij zijn er heel erg trots op dat Perswijn de keuze voor de kleinere champagnehuizen onderschrijft en erkent met zulke geweldige beoordelingen!

Champagnepanel Perswijn

Wijnjournalisten Sjoerd en Ronald de Groot beoordeelden blind onze 7 champagnes in Riedel-Sangiovese glazen en dit resulteerde in geweldige noteringen. De heren De Groot zijn bekend om Grootspraak: dé restaurantgids voor de wijnliefhebber en de Wijnalmanak.

Hoge beoordelingen voor onze champagnes

De Grand Cru Brut d’Autrefrois (17 punten) en de Grand Cru Blanc de Blancs (16,5 punten), beide van champagnehuis Corbon, ontvingen in het artikel de hoogste beoordelingen. Wij zijn natuurlijk ontzettend trots op de vermeldingen en zien graag dat iedere champagneliefhebber zijn of haar eigen mening vormt over deze fantastische champagnes. Beoordeel ook zelf en bestel ze in onze webshop!

Champagne Grand Cru Corbon, Brut d’Autrefois

“Mooi mild en zacht, mooie toasting, vineus, vleugje hazelnoten, vol en rijp, breed, fraai, bijzonder.” Deze heerlijke Brut kreeg van de wijnjournalisten maar liefst 17 punten, de hoogst gegeven score: een absolute topper dus!

Champagne Grand Cru Corbon, Blanc de Blancs 2004

In de rubriek van ’10 jaar later’ kreeg deze Corbon de hoge notering met 16,5 punten. ‘Toasting, rokerig, breed en elegant, finesse, niet streng, lekker, nog veel reserve.’

Champagne Goulard, La Charme

Met 16 punten kreeg ook de heerlijke La Charme Champagne van Champagnehuis Goulard een prachtige notitie. “Breed en krachtig, fijne mousse, hazelnoten, weelderig en rijp, lekker romig en vol, lengte.”

Champagne Premier Cru Lelarge Pugeot, Brut Reserve

Ook de Brut Reserve Champagne van Champagnehuis Lelarge Pugeot kreeg van de heren De Groot een prachtige vermelding met maar liefst 16 punten. “Gul, mooie mousse, lekker stevig, rijp wit fruit, toast, zacht en rond, krachtig, maar ook finesse.”

Champagne Grand Cru Corbon, Prestige

De fruitige Prestige van Grand Cru Corbon kreeg in Perswijn een notitie van 15,5 punten. De wijnjournalisten beschreven deze als “Gul, breed en stevig, gele appel, peer, mandarijn, rijkdom, lengte, kracht, lijkt ietsje gerijpt.”

Champagne Goulard, Prestige Brut

Met 15.5 punten kreeg ook de Prestige Brut van Champagnehuis Goulard een eervolle vermelding in Perswijn: “Zuiver, hazelnoot, citrus, voldoende frisheid en sap, goede zuren, mooie bitters, lekker opwekkend.”

Champagne Goulard, Brut Tradition

Ook de Brut Tradition van Goulard schitterde in de proefnotitie en kreeg met 15 punten de volgende beschrijving: ”Mooi fris, sappig, levendig, peer, citrus, klein bittertje, lekkere klassieke champagne.”