Op maandag 8 november hebben we een zeer uitgebreide overzichtsproeverij gegeven. Sommeliers waar we mee werken en sommeliers die interesse hebben in Brouzje waren hierbij aanwezig. We hebben ook tijdens dit event onze nieuwe producenten die we de afgelopen jaar hebben toegevoegd nog beter kunnen introduceren. Denk dan aan Gaspard Brochet, Pierre Gerbais en Elise Bougy.
Maar er was uiteraard ook aandacht voor de producenten waar we al langere tijd mee werken. Zo werden er ook nieuwe vintages geproefd. Na een vlotte maar uitvoerige proeverij met 22 champagnes vond de champagnelunch plaats. Tijdens deze lunch werden nog eens 4 champagnes gedronken en sloten we af met een Ratafia Champenois.
De heerlijke lunch werd verzorgd door Avalon Wijn & Spijs. Het menu voor deze lunch bestond uit het volgende.
Wil je ook eens een wijn spijs diner, denk dan vooral ook aan @avalonwijnenspijs in Amsterdam!
Op zondag 14 november vond ons tweede lustrum event plaats. Deze keer speciaal voor liefhebbers van champagne en onze particuliere klanten. Het vond plaats in het prachtige historisch Waldorf 5* hotel, wat met het 2** Michelin restaurant Spectrum reeds lange tijd trouwe klant is voor de schenkchampagne. De Premier Cru L’Audacieuse van Person.
Reden genoeg om ook aandacht te besteden aan dit huis, inclusief de nieuwe Premier Cru L’Audacieuse millésime 2012 van Person. Maar uiteraard ook onze andere huizen zoals Goulard, Aspasie en Rémi Leroy en de vele andere producenten inclusief de nieuwe talenten waar we mee samenwerken.
Na de proeverij vond de heerlijke gastronomische champagne ‘dinch’ plaats. Een ‘dinch’ omdat vanwege de zeer recente afgekondige corona maatregelen moesten we het hele event eerder laten plaatsvinden. Gelukkig konden / waren de meeste deelnemers flexibel op deze zondag en was het mogelijk het diner om 16.00 uur te laten starten.
Tijdens dit event was hoofdsommelier Cas Kratz van het Waldorf aanwezig om ook zijn waardevolle visie en kennis op de champagnes met de deelnemers te delen. Daarnaast heeft Udo Göebel, Magister Vini, de hoogste officiële wijntitel in Nederland, eveneens zijn kennis en ervaring gedeeld. Een waardevolle en rijke combinatie aan kennis samen met Champagne ambassadeur Hinke de Jong.
De gastronomische ‘dinch’ was één en al genieten met als chef Jeroen Boone. Het champagne-spijs menu is met zeer veel aandacht samengesteld door de chef, Cas en Hinke.
Het menu voor deze dinch bestond uit het volgende.
Al met al zeer geslaagde lustrum events, en aanstaande, nóg meer bijzondere events in 2022!