10 Brouzje champagnes in De Grote Hamersma 2016!

Onze champagnes kregen dit jaar opnieuw een prachtig review in De Grote Hamersma, dé gids voor wijnen en champagnes. Vorig jaar werden er al 9 champagnes vermeld, dit keer zijn het er 10.

Nu ook champagnehuis Aspasie in De Grote Hamersma 2016

Vorig jaar waren we erg verheugd dat er 3 van onze champagnehuizen in DGH vermeld werden. Lelarge-Pugeot, Corbon en J.M. Goulard kregen lovende beoordelingen. En dit jaar kunnen we champagnehuis Aspasie aan de lijst toevoegen! Champagne Brut de fût kreeg een mooie 8,5 van Harold Hamersma.

Een nog hoger cijfer in DGH 2016!

In DGH 2015 werden 2 Vintage champagnes uit 2004 beoordeeld, dit jaar was het de beurt aan oogstjaar 2005. De Blanc de Blancs 2004 van Grand Cru Corbon champagne ontving het hoogste cijfer: 9-. Dit jaar ging Hamersma daar nog overheen en gaf de Grand Cru Chardonnay Brut uit 2005 een volle 9! De Premier Cru 2005 Quintessence van champagnehuis Lelarge-Pugeot scoorde even goed als de Vintage 2004 in 2015, een mooie 8,5. De andere champagnes werden ook opnieuw geproefd en ontvingen dezelfde hoge cijfers als in 2015. We zijn hier erg blij mee! 

Ook in de nieuwe december editie van Perswijn werden de 2 Vintage champagnes geroemd. In de rubriek ’10 jaar later’ eindigde onze Quintessence 2005 van Lelarge-Pugeot op nummer 1 met maar liefst 17 punten! De beoordeling was als volgt: “Toast en grapefuit, breed, peer en limoen, weelderig en smaakvol, mooie bitters.” De Chardonnay 2005 van Corbon ontving met 16,5 punten een mooie gedeelde 2e plaats: “Krachtig en vineus, brioche en toast, hazelnoten, rijp en breed, fijne zuren, spanning.”

Hamersmabox 2016

Dit goede nieuws kunnen we niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom hebben we een speciaal champagnepakket voor jullie samengesteld. 6 heerlijke topchampagnes persoonlijk geproefd door Harold Hamersma!Ontdek deze unieke Hamersmabox 2016 met korting in de shop!

Champagne reviews van Hamersma

Naast mooie cijfers krijgen de champagnes ook prachtige beoordelingen. Hamersma proeft als geen ander de smaken van de champagnes en weet deze op een unieke manier te beschrijven. Lees alle levendige beoordelingen hieronder:

Grand Cru Chardonnay 2005 – Corbon 9

Vorig jaar de 2004 geproefd. En 2005 blijkt voor Corbon wederom een buitengewoon vintagejaar. De frisse romigheid van honderd procent chardonnay, specialiteit van het huis. 2004: beschaafd wit en geel fruit. Milde meloen. Peer op zijn rijpste kunnen. Amandeltjesbitterzoet. En een mooie mistige mousse. Dit oogstjaar presteert zich pittiger, lichter, opmerkelijk levendig en daardoor drinkbaarder. En doordrinken is precies wat je met Champagne moet doen. Zeer goed

Grand Cru Absolument Brut – Corbon 8,5

Etiket meldt Brut maar is non-dosage. Geen korreltje suiker toegevoegd. Aan smaak echter geen gebrek. Opwaaiend wit zomerjurkjesfruit. Verlegen mousse. Mild gistig. Beschaafd droog zonder zuinig te worden. Voor de vorige DGH al geproefd maar ik klaag niet dat ik nog eens mag. Absolument aanrader.

Grand Cru Prestige Brut – Corbon 8,5

Herkeuring voor deze editie van DGH. Nog immer levendig, koket en krokant. Schoon, strak en zuiver. Appelrondingen, citruszin. Fijne witte stijl. En omdat het oog ook wat wil: mooie fles.

Paul Tradition Brut – J.M. Goulard 8

Niet beendroog. Glooiend geel fruit. Discrete witte vruchten. Nootscenario. Fijn-gistig. Vieve, gesoigneerde Champagne. En zo veel karaktervoller dan veel van de instapmodellen van De Grote Merken. Kijk vooral naar de prijs. Proefde ’m vorig jaar al. Smaak en prijs onveranderd. Vandaar dat-ie weer in de gids staat.

Esprit Octavie Brut – J.M. Goulard 8,5

De Paul Tradition Brut goed en smakelijk. Deze ronder, zachter en wulpser. Het zal de chardonnay zijn. Of de wat hogere dosering restsuiker. Of lijkt het nu gekonfijt geel fruit dat ik proef? Rijke buit. Ster in de Guide Hachette. Medaille bij Challenge International du Vin. En wederom in DGH.

Premier Cru Brut Réserve – Lelarge-Pugeot 8+

Beschaafde biobruis. Elegant droog. Zuiver en verkwikkend. Jodium zonder dat er stukke knietjes voor nodig zijn. Wekt zieltogende smaakpapillen weer tot leven dankzij krokante zuren en trippelend wit fruit. Vorig jaar de première al gehad van deze Premier Cru. Maar ik bekeek ’m met plezier nog eens

Premier Cru 2005 Quintessence – Lelarge-Pugeot 8,5

Familiebedrijf. Zevende generatie. Biologisch. En nog goed bovendien. Is typisch weer een van die leuke vondsten die steeds regelmatiger in Champagne opduiken. Voor wie goed zoekt is in dit geval de beloning: fijne mousse, discrete notigheid, Manzanilla-zweempje en een chique fraicheur. Vorig jaar de 2004 geproefd. Maar ook de 2005 bevalt weer goed. Wat fijner, wat frisser, wat eleganter. En ongekend levendig.

Rosé Orphise Brut – J.M. Goulard 8,5

Vondst voor dit geld. In alles buitengewoon verzorgd. Om te beginnen: prachtige fles. Facet geslepen helder glas. En een Champagne die nog meer facetten kent. Rosé, romig en rondborstig. Rozenperk. Zonnig zomerfruit. Aardbeienaandacht. Frambozenfeest. Kersenkraam. Zacht zonder zoet te worden. Smeuïg tot op de bodem. Maakte al indruk op vele wijnproefessionals. Volle prijzenkast plus complimenterende woorden in het blad Perswijn. Facetfles is nu vaas geworden? Nee, toch maar in de glasbak gegooid. Mijn schoonmoeder vond een kunstroos in een lege Mateus-fles al genoeg. Vorig jaar geproefd. Nu weer. En met plezier.

Premier Cru Brut Rosé – Lelarge-Pugeot 8+

Wat stoere rosé Champagne. Opvallend droog. Gistig. Milde bitters. Kersen uit de kist. Aardbeien uit de mand. Gedroogd geel fruit. Ronde mousse. Opnieuw beoordeeld voor deze DGH; hij is fijn.

Brut de fût – Aspasie 8,5

Bepaald geen aperitief-Champagne slechts bedoeld om de eerste dorst te lessen. Heeft de stevigheid en vulling van gedroogd fruit. Abrikoos, appels en perzik. Amandeltjes, licht geroosterd. Popcornkraakje met een zweempje zoet. Romigheid in mond en in de mousse. Zacht en mild tijdens de eerste kennismaking. Om uiteindelijk bijna ziltig droog af te drinken. Importeur ziet er kalfsvlees bij. En als ik daar nog iets aan mag toevoegen: met morilles.